Piške li olimpijci u bazen?



Bivša američka olimpijka, plivačica Carly Geehr tijekom jednog intervjua odgovorila je na vječno pitanje piške li sportaši u bazen tijekom natjecanja.

Naime, Carly je za Quoru komentirala: "Gotovo sto posto profesionalnih sportaša piški u bazen. Na dnevnoj bazi. Neki to poriču dok drugi to smatraju sasvim prihvatljivim, ali svi to rade".

Najbolje vrijeme za "to"

Na pitanje "Kad to rade?", Carly daje još zanimljiviji odgovor: "U jedino vrijeme kad stignu, a to je kad počne utrka. Prije utrke imate sasvim dovoljno vremena da odete na zahod, ali većina natjecatelja tad je toliko nervozna da se jednostavno ne mogu pomokriti prije. Sve ovisi o kakvom je susretu riječ, a često i o boji bazena. Ne šalim se. Uvijek pokušavaš piškiti prije plivanja, ali nekad se vaše tijelo opire logici i nađe način da se olakša samo da vam naprkosi. Adrenalin i živci čine čude vašem organizmu, znam mnoštvo plivača koji uvijek moraju piškiti na početku utrke bez obzira koliko su dobro prethodno razradili plan. A što činite ako ste očajni? Pa... Nije neobično da se smočite prije ulaska u bazen pa vam lokva vode oko vas daje priliku da dodate malo vlastite tekućine".

Carly je objasnila kako se to događa i tijekom zagrijavanja i treninga i to mnogo ležernije. "Potpuno slobodno područje. Kao plivač, jednostavno moraš prihvatiti činjenicu da piškiš u bazen. Imala sam kolegicu u ekipi koja bi tijekom treninga sjela na rub bazena i svima obznanila da piški. Odvratno! Ali barem nas je upozorila. Jer sigurna sam da sam nekad plivala iza ljudi koji su se u tom trenutku olakšali u bazen", ispričala je sportašica.

Ne brinu ih podvodne kamere

Dodala je i kako olimpijci piške u bazen bez obzira na podvodne kamere. "Jedini način da znate piški li netko u bazen jest ako ti to kažu ili sjede na jednom mjestu. To se razrijedi vrlo brzo, a ako se krećete onda još brže", kaže Carly.

Nedavno istraživanje pokazalo je kako jedna od pet odraslih osoba priznaje da piški u bazen. Stoga se plivačima sugerira da se otuširaju prije ulaska u bazen jer se na taj način smanjuje rizik od potencijalne zaraze ili iritacije. Tuširanjem se sportaši mogu opustiti i pomokriti prije ulaska u bazen, a također se uklanja i znoj te kozmetika.

Popular Posts