Subscribe:

U Bermudskom trokutu istovremeno nestalo 5 aviona - 04.11.1945.
Dana 04.11.1945. godine misteriozno je nestala eskadrila od 5 zrakoplova na području zloglasnog "Bermuskog trokuta". Radilo se o 5 bombardera naoružanih torpedima. Zrakoplovi su bili tipa Avenger i sveukupno su imali 14 pilota i članova posade. Svih tih 14 ljudi nestalo je zauvijek bez ikakvog traga.

Let navedenih bombardera imao je oznaku Let 19 (Flight 19) i poletio je iz mornaričke zračne baze Fort Lauderdale na Floridi (danas je Fort Lauderdale poznato turističko odredište s nadimkom "Američka Venecija"). Poletjeli su poslijepodne oko 14 sati i 10 minuta prema Atlantskom oceanu, upravo u smjeru tzv. Bermudskog trokuta.
Zlokobni Bermudski trokut obično se opisuje kao trokut s vrhovima na Floridi, Bermudskom otočju i Puerto Ricu. Oko tog područja zabilježen je razmjerno velik broj misterioznih nestanaka zrakoplova i brodova, za što se nude svakojaka objašnjenja – od čisto znanstvenih do ufoloških.

Let 19 nestao je istočno od obale Floride i sjeverno od Bahamskog otočja. Vremenski uvjeti bili su relativno dobri, bez ikakvih oluja. Posljednje javljanje zračnoj kontroli Let 19 napravio je navečer toga dana. Najvjerojatnije znanstveno objašnjenje leži u tome da su se piloti izgubili zbog neke pogreške u navigaciji, te da su zbog toga ostali bez goriva i srušili se u ocean. Ipak, vođa Leta 19 imao je čak 2,500 sati letačkog iskustva, i to većinom na istim zrakoplovima tipa Avenger. Neobjašnjeno je i zašto nikada nije pronađen nikakav trag nesreće.
 

Popular Posts