Što učiniti ako vam se kukac zavuče u uho dok spavate?U studiji iz 2006. objavljenoj u časopisu South African Medical Journal ispitano je koji se kukci najčešće zavlače u ljudske uši. Od 24 ispitane vrste kukaca koji su izvučeni iz ljudskih ušiju, najčešći su bili žohari.

Prošli tjedan je u stranim medijima objavljen slučaj 12-godišnjeg dječaka iz SAD-a kojem se, dok je spavao, moljac zavukao u uho. Dječak je završio na hitnoj gdje mu je kukac iz uha izvučen pincetom, no što napraviti ako vam se u uho zavuče kukac?

Philip Koehler sa Floridskog Sveučilišta tvrdi da se kukci ljudima u uši zavlače jer traže skrovište i jer im treba toplina i vlaga. U studiji iz 2006. objavljenoj u časopisu South African Medical Journal ispitano je koji se kukci najčešće zavlače u ljudske uši. Od 24 ispitane vrste kukaca koji su izvučeni iz ljudskih ušiju, najčešći su bili žohari, prenosi Aol.

Ako vam se dogodi da vam se neki nestašan kukac zavuče u uho, najbolje je da odmah odete liječniku da vam ga on izvadi van. Nije preporučljivo da se ovim bavite sami. Benjamin Crane, profesor otolaringologije na Sveučilištu Rochester savjetuje da se prilikom ovakve nezgode posjeti otolaringolog i da se obično ne dogodi nikakva šteta, ali uvijek postoji mogućnost da vam kukac ošteti bubnjić, pa je zato potrebo otići liječniku.

Popular Posts